Belgian Lions hebben van niemand schrik: “Ook niet van een NBA-ster”

Print
Belgian Lions hebben van niemand schrik: “Ook niet van een NBA-ster”

Kristaps Porzingis Foto: AFP

Dinsdagnamiddag om 13u15 Belgische tijd spelen de Belgian Lions in de Fenerbahce Arena in Istanboel hun tweede groepswedstrijd. Tegenstander Letland is favoriet voor de overwinning.

De eerste overwinning hebben de Belgen al op zak, nadat ze vrijdag Groot-Brittannië aan de kant konden zetten met 103-90. Letland daarentegen verloor match één (92-82). Het stuitte op een te sterk Servië en vooral een te sterke Bogdan Bogdanovic die dertig punten kon maken. Letland was nochtans heel goed begonnen, 10-20, maar Servië kreeg veel meer tweede kansen doordat het dubbel zoveel aanvallende rebounds nam als Letland.

Letland zal dus supergemotiveerd zijn na die nederlaag. De kwaliteiten van de ploeg kennen de Belgen. “Zij hebben alles in huis” weet de kapitein van de Belgian Lions, Jonathan Tabu, “jong talent, Euroleaguespelers en NBA-spelers, maar we kunnen voor de verrassing zorgen. We hebben van niemand schrik.”

Dus ook niet van Kristaps Porzingis. De NBA-ster van de New York Knicks maakte vrijdag zijn internationaal debuut. Hij was goed voor 18 punten, vier rebounds en vier bloks.