Mode

Karl Lagerfeld gaat samenwerken met Vans

Print
Karl Lagerfeld gaat samenwerken met Vans

Karl Lagerfeld Foto: Photo News

83 jaar of niet: Karl Lagerfeld weet maar al te goed wat de jeugd graag wil. Het Duitse mode-icoon gaat voor een capsulecollectie samenwerken met het hippe schoenenmerk Vans.

Voor de collectie, die begin september zal voorgesteld worden op de Zalando’s Bread & Butter in Berlijn, wordt de intussen wereldbekende ‘Off The Wall’ handtekening van Vans gecombineerd met de eigenzinnige stijl van Lagerfeld. De ‘Vans x KARL LAGERFELD’ collectie zal twaalf stuks bevatten, gaande van schoenen tot T-shirts en zelfs enkele rugzakken. De collectie zal bijna uitsluitend uit de kleuren zwart en wit bestaan, naar de hand van de Duitse meester.

Karl Lagerfeld gaat samenwerken met Vans
Foto: Vans

Ook Senior Footwear Designer bij Vans, Angie Dita, is opgetogen over de samenwerking. “Zowel het team achter Vans als Karl Lagerfeld hebben nauw samengewerkt voor deze collectie. Het was voor ons erg belangrijk om de typische stijl van Vans te behouden. We wilden het DNA van onze schoenen laten samensmelten met dat van Karl Lagerfeld zonder daarbij de eigen identiteit te verliezen. Het was een evenwichtsoefening die we met succes afgerond hebben.” Bij het ontwerp smolten onder meer het typische dambordpatroon van Vans samen met Lagerfelds geliefde Bouclé, een geweven stof.

De collectie zal vanaf 7 september wereldwijd verkrijgbaar zijn op Vans.com en KARL.com. Wie een item wil kopen, moet zo’n 50 euro overhebben voor een pet en 300 euro voor een rugzak.

Niet te missen