Groep dronken Walen verantwoordelijk voor bomalarm op Zaventem terug vrijgelaten

Groep dronken Walen verantwoordelijk voor bomalarm op Zaventem terug vrijgelaten

Archiefbeeld

De negen mannen die vanmorgen werden opgepakt op de luchthaven van Zaventem na een bomdreiging, zijn ondertussen allemaal weer vrijgelaten. Ook de 51-jarige man die eerder al gearresteerd was. Dat zegt het parket van Halle Vilvoorde.

Vanmorgen om 7 uur brak er tijdens het inschepen op een Ryanair vlucht naar Madrid even paniek uit. Iemand zou volgens omstaanders “Allah Akhbar” geroepen hebben, of zelfs gedreigd hebben met een bom.

“Maar het is niet duidelijk wat er precies geroepen is, en door wie”, zegt woordvoerster Carol Vercarre. “De versies daarover lopen uiteen. Veel getuigen zijn ondertussen met het vliegtuig vertrokken.”

De negen mannen van Italiaanse afkomst uit het Luikse waren onder invloed van alcohol. Bij het doorzoeken van het vliegtuig is geen bom gevonden. Het ging allicht om een grap.

De negen moeten zich nu ter beschikking houden van het gerecht. Als later uit verder onderzoek toch duidelijk zou worden wie geroepen heeft, en wat precies de boodschap was, dan kunnen ze toch vervolgd worden wegens “terroristische dreiging”.