Tientallen jongeren vallen agenten aan in Borgerhout

Op de Turnhoutsebaan in Borgerhout heeft een grote groep van tientallen jongeren vrijdagavond agenten aangevallen. Dat melden VTM Nieuws en de Gazet van Antwerpen. Ze viseerden de politie toen die een controle wilde uitvoeren.

Het was rond 19 uur vrijdagavond toen een patrouille van het fietsteam van de Antwerpse politie een auto gevaarlijk zag rijden op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De inspecteurs wilden de auto controleren en probeerden de bestuurster te stoppen. Maar toen een van de agenten zijn fiets voor de auto plaatste, gaf de chauffeur vrijwel onmiddellijk gas. In een zijstraat kwam de wagen tot stilstand en kon de politie de vrouw alsnog controleren.

Maar terwijl de agenten daarmee bezig waren, werden ze omsingeld door een grote groep omstanders. “Onze collega’s kregen rake klappen en trappen”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Onmiddellijk werd groot alarm geslagen en verschillende politieploegen snelden ter plaatse. De groep aanvallers - volgens de Gazet van Antwerpen ging het om 70 tot 90 personen - stoof uiteen.

De bestuurster van de vluchtende auto kon worden opgepakt. Ze werd meegenomen door de politie. Het parket moet beslissen of ze voorgeleid wordt bij de onderzoeksrechter wegens gewapende weerspannigheid.

Het is niet de eerste keer dat agenten van de Antwerpse politie aangevallen worden door jongeren. “We tillen heel zwaar aan dit nieuwe incident”, zegt Bruyns. “Geweld tegen de politie kan niet.”