Onze zomertips voor het weekend

Print
Onze zomertips voor het weekend

Foto: Kris Van De Sande

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Voor de laatste keer schotelen wij u enkele tips voor.

1. Manga & Cosplay Festival

Wie benieuwd is naar de Japanse popcultuur moet dit weekend in de Japanse tuin zijn. Je komt er een heleboel levende manga-, anime- en videospelfiguren tegen. Er is een 10 meter lange catwalk waar cosplayers hun kostuum kunnen tonen. Verder is er een taiko-optreden, een optreden van Hannah Van den Borne met mangamuziek, en er zijn tal van Japanse hapjes en drankjes te verkrijgen.

Op 2 & 3/9 vanaf 10 uur in de Japanse tuin, Koning Boudewijnlaan in Hasselt. 5 euro. www.yokosofestival.be

2. Wereldfeest Ondersteboven

Onze zomertips voor het weekend
Foto: Zjuul Devens

Het Wereldfeest Ondersteboven in Neerpelt opent vanavond met een tentoonstelling van Batul Hosseini en Reza Panahi en de voorstelling De Kanniballi’s van Jejaaa. Zondag wordt vanaf 14 uur het feest op gang getrokken met tal van workshops, tekenen, knutselen, potten bakken, tenen lezen, en meer. Muzikanten komen langs, Jejaaa is opnieuw van de partij. Het feest wordt afgesloten door dj Stanley Livingstone.

Op 2/9 vanaf 19.30 uur en op 3/9 vanaf 14 uur in Dommelhof, Toekomstlaan in Neerpelt. Gratis inkom. www.wereldfeestondersteboven.eu

3. Van rock tot ambiance tot actie

Onze zomertips voor het weekend
Foto: De Romeo’s

Het centrum van Hamont staat dit weekend op stelten. Vandaag, zaterdag vindt Rock Monsieur plaats met onder meer Freaky Age en Fleddy Melculy. Op zondag is er vanaf 13 uur een stratenloop voor kinderen, 5, 12 kilometer en de Groene Halve Marathon. Hamontisser start om 14 uur met goochelaars Jahon en Rick Magic. Naast een waarzegster zijn er workshops, animatie en tal van attracties. Vanaf 17.30 uur brengen De Romeo’s een optreden.

Op 2/9 vanaf 14 uur, op 3/9 vanaf 13 uur op het Marktplein in Hamont. Gratis toegang.

www.hamont-achel.be

4. Vijfde editie Toekoer Festival

Onze zomertips voor het weekend
Foto: Toekoer

Voor de vijfde keer vindt het theaterfestival Toekoer plaats. Een hele middag lang kunt u in de abdij Herkenrode terecht voor kinder- en familievoorstellingen, muziektheater, verteltheater en poëzie voor groot en klein. Verder kunt u ook kennismaken met het belevingscentrum en de kruiden- en inspiratietuinen van de abdij.

Op 3/9 van 13 tot 18 uur in Abdij Herkenrode, Herkenrodeabdij 4 in Hasselt. Alle buitenvoorstellingen zijn gratis, de binnenvoorstellingen kosten 1 euro. Ter plaatse te koop. Toekoer.opendoek.be

5. Loan Schoan

Onze zomertips voor het weekend
Foto: Loan Schoan

Het evenement Loan Schoan staat helemaal in het teken van het dialect. Rasechte Lonenaren geven les in het Loans dialect, u kunt er bizarre gewoontes van de streek ontdekken of de schunnige en vergeten uitspraken in het Loans aanhoren. Historische figuren passeren de revue. Dat elke vogel zingt zoals hij gebekt is ontdek je wanneer een rasechte Hèsseliër vertelt over zijn stad. De Kamazollekes zorgen voor muziek.

Op 3/9 vanaf 15 uur in openluchttheater Klappoel, Klappoel z/n in Borgloon. Gratis toegang.

www.borgloon.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio