zaterdag 2 september 2017 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Vlnr.: chef magazine Julie Vallé en art directors Karolien Bertels en Danny Vanrompay. luc daelemans

Ons weekendmagazine is gerestyled

Nieuwe look voor Sjiek

hasseltSjiek, het weekendmagazine van deze krant, zit in een nieuw jasje. De nieuwe look? Fris, eigentijds en overzichtelijk. “Net zoals het meest gelezen magazine van Limburg eruit hoort te zien”, vertelt chef magazine Julie Vallé. “We hebben er met de hele ploeg hard aan gewerkt, het resultaat mag er zijn.”

Begin maart nog vierde Sjiek z’n vijfde verjaardag. Meteen een moment om alles in gang te steken voor een grote vernieuwing. “Het was nog altijd een plezier om door Sjiek te bladeren,” vertelt chef magazine Julie Vallé, “en onze groeiende groep lezers bewees dat ook. Maar soms wil je gewoon een nieuwe wind, stilstaan is niks voor ons.”

En dus ging de Sjiek-redactie aan de slag. Er werd gebrainstormd, overlegd en inspiratie gesprokkeld in binnen- en buitenland. Er werd ook artistiek talent uitgewisseld met zusterkranten zoals De Standaard. De Hasseltse Karolien Bertels, art director van De Standaard Magazine, trok onder leiding van onze eigen art director Danny Vanrompay, een heel nieuw register open. “Vooral de sfeer en kleuren zijn veranderd”, vertelt Karolien Bertels. “Ook internationaal zie je die tendens. Lezers willen meer rust en lichtere kleuren, een beetje de Scandinavische stijl. Dat hebben we vertaald naar Sjiek.” Art director Danny Vanrompay vult aan: “Zo zorgen we ervoor dat het magazine mee is met zijn tijd, zonder afstandelijk of koel over te komen. Want dat warme, Limburgse gevoel wilden we zeker behouden.”

Bol

De grootste wijziging in de nieuwe lay-out is het logo, dat van opvallende drukletters veranderde in het meer subtiele sjiek. “Die kleine letters stralen gezelligheid uit. Ze passen goed bij het dialectwoord dat sjiek uiteindelijk toch is. En zo is de afstand met de lezer weer wat kleiner.”

Sjiek is het meest gelezen weekblad van Limburg. Dat hoort er fris, eigentijds en overzichtelijk uit te zien Julie Vallé Chef magazine

Ook nieuw is de grote bol op de voorpagina. “Inspiratie daarvoor vonden we in het logo van Het Belang van Limburg. De krant en Sjiek zien er uiteraard totaal anders uit, maar door die bol zijn ze toch verbonden”, verklaart de chef magazine.

Rustig en strak

Ook binnenin krijgen alle rubrieken een nieuwe vorm. “Ik zou de nieuwe stijl omschrijven als fris, eigentijds en overzichtelijk, net zoals het meest gelezen magazine van Limburg eruit hoort te zien”, aldus Julie Vallé. “De pagina’s komen rustiger over, we zullen iets minder kleuren gebruiken ook. Mensen krijgen tegenwoordig zoveel prikkels - offline en vooral online - dat het net krachtig is als een magazine er rustig en strak uitziet. Maar zoals onze art director Danny het al zei: we willen niet koel zijn, wél mooi en toegankelijk. En fijn om te lezen natuurlijk, want de inhoud blijft waar het om draait.”

Aan die inhoud verandert er voorlopig niet zoveel. “We blijven een mix brengen van interviews met bekende Vlamingen en gewone - maar daarom niet minder interessante - Limburgers. Verder zijn er verhalen over mode, beauty, koken, gezondheid, opvoeding, wonen, reizen...”

#sjiekmoment

Dit najaar staan er alvast nog een paar straffe nummers op de planning: zo is er volgende week een extra dik modenummer met Noor Chaltin op de cover, een opkomend model uit het Maasland. “We zijn ook aan het proberen om een Hollywoodacteur te strikken”, verklapt Vallé. “Een knáppe Hollywoodacteur”, klinkt het met een knipoog.

De Sjiek-redactie is alvast erg benieuwd naar uw mening over de nieuwe look. Reageren mag via sjiekoproep@hetbelangvanlimburg.be. Fans mogen altijd een foto van zichzelf mét de nieuwe Sjiek posten op Instagram, met de hashtag #sjiekmoment. “Want als ons magazine één doel heeft, dan wel om de lezer een fijn weekendmomentje te bezorgen”, besluit Julie Vallé.

Nieuwe Video's