Klavertjeviermarathon met Ultra-ambiance

Print

Foto: Alfons Kerremans

Molenstede

Diest - Vorig weekend vond in Scherpenheuvel-Zichem de Klavertjeviermarathon en Ultraloop plaats. Van de sterk competitieve en behoorlijk individualistische sfeer die rond loopwedstrijden hangt, geen spoor.

Alles verloopt heel cool, de sfeer is losjes, de deelnemers supporteren voor mekaar en als er eentje op een rondje wat lang wegblijft, zijn ze geneigd hem te gaan zoeken. Kameraadschap ten top. Je zou bijna denken dat ze het ultralopen enkel beoefenen om lol te trappen. De uitslagen bewijzen echter dat we hier te doen hebben met topsporters pur sang. Eentje maakte in Zichem zijn 194e marathon vol. Om hun resultaten in te schatten moet je weten dat het parkoers bestond uit rondjes van 10,5 km over grindwegen, met losse stenen, los zand en per ronde twee flinke kuitenbijters van hellingen. Na de wedstrijd en douche zijn de meesten vaak minder getekend door de inspanning dan heel wat deelnemers na een jogging. De winnaar van de marathon, Joeri De Coninck, woont in het naburige Molenstede (Diest). Ook al was het voor hem bijna een thuiswedstrijd, toch werd hij tijdens de wedstrijd over voor hem onbekende weggetjes gestuurd.
Uitslag marathon :1.DE CONINCK JOERI 3u06'06”2.PATTYN DOMINIQUE 3u16’16”3.SPITAEL JAN 3u24’40”1e Dame : VAN SAMANG ANN 5u25’31”
Uitslag ultraloop 53,5 km: 1. RUMPHAKWAEN NID 3u42’53”2. SMETS LEO 3u46’40” 3. PAUWEL JOOS 4u20’11”1e Dame : DE PROOST PATRICIA 4u42’18”
Foto’s : Leon Verswyvelt

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio