BNP Paribas Fortis ziet nettowinst met 17 procent stijgen in eerste jaarhelft

Print
BNP Paribas Fortis ziet nettowinst met 17 procent stijgen in eerste jaarhelft

Foto: Photo News

BNP Paribas Fortis heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 1,05 miljard euro, 17,3 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. Dat heeft de bank, die bijna volledig in handen is van de Franse bankreus BNP Paribas, donderdag bekendgemaakt.

De bank haalde ook 4,17 miljard euro aan inkomsten binnen tijdens de eerste helft van 2017. Dat is een stijging met 4,9 procent. De goede cijfers zijn onder meer het gevolg van de toename van het aantal leningen aan klanten (+3,8 procent) en klantendeposito’s (+4,1 procent), zo blijkt nog uit de cijfers.

BNP Paribas Fortis deed het vooral goed in België, waar de inkomsten stegen met 5,2 procent. Buiten ons land zorgde ook Turkije mee voor de groei van de inkomsten.

In het persbericht benadrukt BNP Paribas Fortis dat de positieve resultaten behaald werden ondanks de lage rentevoeten. “Hoewel de algemene economische toestand verbetert, opereert BNP Paribas Fortis nog altijd in een context van lage rentevoeten en hoge banktaksen. Maar we zijn erin geslaagd de invloed van die factoren te temperen in onze resultaten over het eerste halfjaar 2017”, zegt CEO Max Jadot.