Cultuurraad draagt steentje bij aan The Arch

Print
Genk - Op dinsdag 29 augustus verzamelden de leden van de Genkse Cultuurraad en de stuurgroep Socioculturele ontmoeting op het THORpark in Waterschei. Als afsluiting van het voorbije werkjaar en om het nieuwe seizoen op gang te trappen, werden ze getrakteerd op een gezellige ontspannende avond. Het begon al meteen goed op het terrein van Zomerwerf. Onder de gigantische boogconstructie van The Arch kregen ze uitleg over het project en mochten ze, met hun zelf meegebrachte flessendopjes, een eigen tegel maken.

“Het is belangrijk dat de Genkse cultuurraad haar steentje bijdraagt aan dit mooie project”, aldus Schepen van Cultuur Anniek Nagels. “En dat kan je in dit geval letterlijk nemen!” Ondanks de warme temperaturen buiten, bleek het enthousiasme in de groep voldoende om ook nog eens boven een hete oven te gaan staan en hun gesmolten dopjes te verwerken tot kleurrijke tegels. De sfeer zat er meteen dik in. 

En daarmee was de avond nog niet afgelopen. De groep trok verder naar het Mijndepot in het Thorgebouw. Daar kregen ze een boeiende uitleg over het mijnverleden en de schepen van Cultuur lichtte al een tipje van sluier over de festiviteiten laten in september met de opening van de hele site. Om de innerlijke mens te spijzen, trok de groep tot slot naar de lokalen van de Griekse Gemeenschap waar ze een overheerlijk maal voorgeschoteld kregen. Er werd gelachen, plezier gemaakt, genoten en vooral uitgekeken naar hopelijk een evengoed jaar dat in de startblokken staat.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio