© Paul Pilotto

© Paul Pilotto

thumbnail: null
thumbnail: null

Kinderen van over de hele wereld in Zonhoven

De zomerperiode is voor de meeste mensen een periode van rust, maar de leden van de Rotary Club Zonhoven zaten niet stil. In juli ontvingen ze 23 kinderen uit Oekraïne die door het oorlogsconflict in hun land hun vader of beide ouders verloren. In augustus bezochten dan weer 23 jongeren van over de hele wereld Zonhoven. Ook zij werden opgevangen door de leden van de Rotary Clubs van Zonhoven en Houthalen.

Paul Pilotto

Eerst was er in juli de komst van 23 Oekraïense kinderen, samen met hun 6 begeleiders, die door het oorlogsconflict in hun land ofwel hun vader ofwel beide ouders verloren. Rudi Panis, Adjunct District Gouverneur van de Rotary Club Zonhoven (RCZ), is er met succes in geslaagd om verschillende clubs van het Rotary district 1630 hun schouders te laten zetten onder dit project door voor opvang en animatie van die kinderen te zorgen. Zo verbleven ze in Kubik in Maasmechelen en werden ze door vrijwillige leden van de verschillende clubs elke dag opgepikt.

RCZ heeft deze kinderen een onvergetelijke dag bezorgd door hen een lekker Italiaanse maaltijd aan te bieden. Daarna was er een animatienamiddag op de lagere school De St@rtbaan, waar ze mochten acteren in een heuse amateurfilm die ze op het einde van de dag samen bekeken. ’s Avonds werden ze teruggebracht naar Maasmechelen, waar ze nog konden genieten van vers gemaakte soep en hot-dogs.

Daarnaast werden naar tweejaarlijkse gewoonte in augustus 23 jongeren tussen de 17 en 19 jaar door enkele vrijwillige gastgezinnen van Rotary Clubs Zonhoven en Houthalen opgevangen. Elk gastgezin ontving twee tot drie tieners, wat voor beide partijen altijd een leuke ervaring was. Een week lang werden deze tieners door beide Rotary Clubs getrakteerd op een druk programma geloodst:

_ Welkom op het Gemeentehuis van Zonhoven_ golfinitiatie op de golfclub van Hasselt_ bezoek aan de stad Hasselt_ bezoek aan onze hoofdstad Brussel_ bezoek aan het mijnmuseum van Beringen_ duikinitiatie bij Todi in Beringen_ teambuilding met muziek en film_ bosspel op de Teut in Zonhoven_ en een kookinitiatie met goodbye party

Bij het afscheid in Zaventem vloeiden er zowel aan de kant van de tieners als aan de kant van de gastgezinnen traantjes, waaruit besloten kan worden dat het een geslaagde activiteit geweest was, en dat langs beide zijden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio