Lieven Scheire maakt debuut bij VTM

Print
Lieven Scheire maakt debuut bij VTM

Foto: VTM

Dat ‘Het Lichaam van Coppens’ terugkomt, wisten we al. Maar in dat vijfde seizoen schuilt ook een nieuwigheid: de broers Coppens krijgen versterking van niemand minder dan wetenschapfreak Lieven Scheire, meldt VTM dinsdag.

De broers Coppens staan er terug en ze krijgen versterking. In het vijfde seizoen vervoegt Lieven Scheire het team experten in ‘Het Lichaam van Coppens’. Lieven maakt daarmee zijn debuut op VTM. Het tempo wordt in het vijfde seizoen van ‘Het Lichaam van Coppens’ ook verhoogd, laat VTM nog weten. Er worden per aflevering meer proeven gedaan, zowel op locatie als in de studio. En die proeven vragen om wetenschappelijke toelichting.

“Superblij en vereerd”

“Lieven Scheire ademt wetenschap en krijgt de meest ingewikkelde wetenschappelijke theorieën aan ons uitgelegd”, leggen Staf en Mathias uit. “Want geloof ons, als wij het begrijpen, dan begrijpt iedereen het. We zijn superblij en vereerd dat Lieven mee op de kar springt.”

“Wat Mathias en Staf allemaal durven en zichzelf op de hals halen. Ik ben vooral blij dat ik in de veilige studio hen van tekst en uitleg mag voorzien”, aldus Lieven.

Lieven Scheire was lange tijd actief bij productiehuis Woestijnvis, maar maakte nadien de overstap naar tv-zender Eén. Daar maakte hij onder andere ‘De Schuur van Scheire’ en ‘De Allesweter’. ‘Het Lichaam van Coppens’ is het eerste VTM-programma waaraan hij zijn medewerking verleent.