© EPA

Nino Schurter boekt zes op zes in Wereldbeker mountainbike

Nino Schurter heeft de slotmanche van de Wereldbeker mountainbike in het Italiaanse Val di Sole gewonnen. Daarmee boekt hij een historische zes op zes en is hij de eerste mountainbiker die alle wedstrijden wint in de Wereldbeker.

De wereld- en olympische kampioen kreeg de zege niet cadeau in Vali di Sole. Al snel nam hij de leiding in de wedstrijd, maar hij moest wel een tijdlang Manuel Fumic naast zich dulden. Toen die af te rekenen kreeg met pech, ging Schurter alleen op pad.

Maar ook Schurter maakte kennis met de Italiaanse grond en zag daardoor de Fransman Tempier aansluiten. Een groepje met Absalon, Vogel, Kulhavy, Forster, Litscher volgde op een minuut en zou strijden om de derde stek. Schurter versnelde in de slotronde en wist zich finaal te ontdoen van de Fransman en hij soleerde, met vier seconden voorsprong door een uitgebreide viering aan de finish, naar de zege, zijn zesde dus in de Wereldbeker. Stephane Tempier werd tweede, Absalon op 47 seconden derde. Onze landgenoot Jens Schuermans werd 25ste op 3:34. De uitslagen van de andere Belgen: Kevin Panhuyzen 43ste, Bart De Vocht 48ste en Robin Vanden Abeele 74ste.

Bij de vrouwen won de Zwitserse Jolanda Neff en werd Githa Michiels vijftiende.

Aangeboden door onze partners