IN BEELD. Buitenbeenpop lokt 6.000 festivalgangers

Print
Leopoldsburg -

Zesduizend festivalgangers beleefden gisteren dolle pret op het militaire Zegeplein waar alle elementen aanwezig waren om er een echt muziekfestival van te maken. Zingen, dansen, frietjes steken en pintjes pakken buiten op een zonnige weide, alles was voorhanden om ook deze 18de editie te doen slagen.

ALBUM. Bekijk hier alle foto’s van Buitenbeenpop.

“Met zesduizend bezoekers hebben we ons gebruikelijke bezoekersaantal opnieuw bereikt en dat stemt ons gelukkig. Het moet vooral een gezellig festival blijven waarop alle aandacht gefocust blijft op onze doelgroep.” De voorbije maanden waaide er een frisse wind door het organisatieteam van Buitenbeenpop. De werkgroep werd uitgebreid en telt momenteel elf leden waarvan ieder een specifieke deeltaak op zich nam. “Dat was uit pure noodzaak, want hoe langer hoe meer word je bij de organisatie van een evenement geconfronteerd met complexe regelgeving die je met enkele vrijwilligers niet langer kan opvolgen”, zegt organisator Theo Bellemans. “Met de kunstzinnige inspiratie van leerlingen van Mater Dei uit Overpelt kwamen er nieuwe logo’s , affiches en vlaggen die nog meer dan vroeger een echte festivalsfeer oproepen.”

Voor de opwarming zorgden Opening Doors en Festeyn met nadien de smaakmakers als Swoop, Sam Gooris, Frimout, Bart Kaëll en Gene Thomas. De Romeo’s kregen de eer om deze 18de editie af te sluiten.

Volgend jaar werd het Zegeplein alvast gereserveerd voor een nieuwe editie en de verdere toekomst van Buitenbeenpop zal voor een groot deel bepaald worden door de Defensieminister die na de verkiezingen van 2018 aan de knoppen zit.

Lees meer over de festivals