VIDEO. Paardenkliniek Lummen opent orthopedisch en revalidatiecentrum

Print

Video: Karel Hemerijckx

Lummen -

De paardenkliniek Equitom in Lummen heeft donderdag haar nieuw orthopedisch en revalidatiecentrum geopend. Het centrum is gespecialiseerd in stamceltherapie en dat is, naar eigen zeggen, uniek in de wereld. De kliniek werd uitgebreid met 4.000 vierkante meter en moet paarden de “specifieke en intensieve zorg en nazorg bieden die ze nodig hebben”, aldus oprichter Tom Mariën in een persbericht.

De paardenkliniek verhuisde in mei 2014 naar een nieuwe infrastructuur in Lummen, uitgerust met hoogtechnologische apparatuur. Nu breidt Equitom nog eens met 4.000 vierkante meter uit, specifiek voor orthopedie en revalidatie. Naast de twee operatiezalen, drie ontwaakkamers en 80 hospitalisatieboxen die de kliniek al te bieden had, voegt de paardenkliniek er nu onder meer radiologie- en echografiezalen, een laboratorium voor stamcellen, een spa, een ‘aquatrainer’ en een overdekte piste aan toe.

“Dankzij de incorporatie van een revalidatiecentrum in de paardenkliniek kunnen we vanaf nu niet enkel de diagnose, de behandelingen en de eventuele operatie verzorgen”, aldus Mariën. “Maar ook de volledige opvolging en revalidatie op ons nemen en dit allemaal onder één dak. Dat is uniek.” De revalidatieruimte komt er omdat paarden vaak specifieke en intensieve nazorg nodig hebben tijdens de revalidatie. “Sommige eigenaars hebben hier noch de vaardigheden, noch de tijd voor”, klinkt het nog.

Het laboratorium voor stamcellen beschikt over stamcellen die de aanmaak van onder meer nieuwe kraakbeencellen mogelijk maakt en waardoor de genezing van paarden versnelt. “De resultaten zijn opmerkelijk”, zegt Mariën. “Dankzij deze ontdekkingen zullen ook mensen verzorgd kunnen worden.

De werkzaamheden die bij de uitbreiding kwamen kijken waren goed voor een investering van 2,5 miljoen euro. Equitom heeft nu een totale oppervlakte van iets meer dan 6.000 vierkante meter.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio