© Facebook

Avontuurlijke studente (20) sterft onverwacht tijdens trektocht

Een 20-jarige Amerikaanse studente is om het leven gekomen tijdens een trektocht in Colorado. Ze was kerngezond vertrokken, maar werd halfweg de zware klim plots onwel. Een paar uur later was ze dood.

Guy Stevens

Susanna DeForest was een avontuurlijke studente die haar hand niet omdraaide voor een avontuur meer of minder. Zo besloot de 20-jarige vrouw donderdag om met drie vrienden op trektocht, de Conundrum Creek Trail in Colorado, te gaan.

Nog niet eens halfweg, na zo’n 27 kilometer, gaf Susanna plots aan dat ze niet verder kon. De delegatie besloot daarom om de tent op te zetten en het voor die dag voor bekeken te houden. Een van de vrienden bleef bij het meisje en de twee anderen gingen terug om hulp te zoeken.

Alles gedaan

Net voor 23 uur slaagden ze er eindelijk in om een punt te bereiken waarop ze gsm-ontvangst hadden en de hulpdiensten konden bellen. Wanneer die eindelijk bij hen waren, rond 3.30 uur, was DeForest al overleden.

“Haar vrienden hebben alles gedaan wat ze konden”, schrijft Kate DeForest, de moeder van Susanna, op Facebook. “We zijn naar Colorado getrokken om haar nog één keer te zien en nog een plaats te bezoeken waar ze graag kwam.”

De doodsoorzaak van het meisje blijft voorlopig een mysterie. “Het is een geval van acute hoogteziekte”, aldus de moeder. Dat kon nog niet medisch onderbouwd worden.

“Met jou was het altijd lachen”

Op sociale media staat het vol met steunbetuigingen voor de familie van Susanna en woorden van lof voor de overleden studente. “Ik hoop dat je daarboven alle trektochten en avonturen kan doen die je wilde”, schrijft iemand. “Met jou was het altijd lachen. Zelfs niets doen was plezant met jou.”

“Jij was niet het meisje dat een valse glimlach opzette en haar heup uitstak wanneer er een camera te zien was”, schrijft iemand anders. “Jij was écht. Als je ziel inderdaad blijft leven, dan blijft de jouwe in de bergen. Geniet van het uitzicht.”