© AFP

Nieuwe Apple-toestel wordt voorgesteld op 12 september

“iPhone 8 zal 64, 256 en zelfs 512 GB opslagruimte hebben”

Op 12 september stelt Apple de nieuwe iPhone aan de wereld voor. Die iPhone 8, zoals hij voorlopig genoemd wordt, zal gezichtsherkenning hebben en beschikbaar zijn met 64, 256 en zelfs 512 GB opslagruimte. Dat is wat gespecialiseerde websites via lekken binnen het bedrijf achterhaald hebben.

Guy Stevens

Een nieuwe telefoon van Apple, daar is altijd veel om te doen. De eerste vraag die de fans zich stellen is hoe dat toestel genoemd zal worden. Vermoedelijk wordt gekozen voor iPhone 8, en zo zullen wij de nieuwe iPhone in de rest van dit artikel ook noemen.

Het maakt meteen duidelijk wat we nu al zeker weten over die iPhone 8: niets. Maar allerlei technologiewebsites zijn er wel al in geslaagd om via mensen binnen het bedrijf al zaken te weten te komen. Zo zou de voorkant van de iPhone een en al scherm zijn, met nauwelijks nog randen en geen ‘Home’-knop onderaan. Bovenaan komt dan weer een camera die je gezicht kan herkennen. Zo hoef je geen toegangscode meer in te geven, maar wordt je gezicht meteen herkend.

12 september

Vandaag werd dan weer duidelijk dat er op 12 september een evenement gepland staat waarop Apple de iPhone 8 vermoedelijk zal lanceren. In de herfst zal het toestel dan online en in de winkels te verkrijgen zijn.

Kopers zullen de keuze hebben tussen een iPhone 8 met 64, 256 en 512 gigabyte opslagruimte. Dat de kleinere versies verdwijnen, heeft wellicht te maken met het verdwijnen van de iPod Nano, Classic en Shuffle de voorbije jaren. Apple zou immers graag hebben dat de iPhone ook gezien wordt als een volbloed muziekdrager.

Niet revolutionair

Volgens persagentschap Bloomberg zal de nieuwe iPhone al bij al weinig revolutionair zijn. Apple zal enkele toepassingen aan het toestel toevoegen die bijvoorbeeld Samsung-smartphones al hebben, “maar ze zullen bij Apple wel perfect werken”, klinkt het.