© Roger Vincken

Hockeyclub Hasselt Stix trekt het nieuwe seizoen op gang

Als voorbereiding op het nieuwe seizoen en als afsluiting van een lange vakantie organiseerde Hasselt Stix een hockeykamp onder leiding van oud-international Xavier Reckinger. In het weekend van 26 en 27 augustus vindt hun Stix off Tournament plaats in het Sportpark, Tulpinstraat 45 in Kiewit, Hasselt.

Roger Vincken

Ook deze zomer sluit Hasselt Stix de grote vakantie in schoonheid af met alweer een fantastisch hockeykamp. Maar liefst 102 kinderen stonden een hele week te popelen om hun techniek bij te schaven en om heel veel plezier te beleven in deze toffe sport.

Xavier Reckinger, oud-international organiseerde het kamp, trainer Klaas Tjoonk leidde alles in goede banen. Tien professionele trainers stonden in voor 8 groepen. Regelmatig werd gewisseld van sport naar spel en elke dag werd de focus gelegd op een andere techniek.Woensdag was topdag: de oudste kinderen beleefden een hoogtepunt op het EK hockey in Amstelveen. Ze mochten er de hele dag de sfeer opsnuiven in de wedstrijden Duitsland-Polen en Ierland-Engeland. Onze Red Lions zagen ze aan het werk in de wedstrijd Spanje-België. De jongste kinderen bleven in Kiewit om te waterspelen, in de namiddag toonde een tovenaar zijn trucjes . De week werd afgesloten met de diploma-uitreiking.

Dit weekend staan de spe(e)l(st)ers weer paraat voor het “Stix-off tournament”. Het tornooi gaat door op het Sportpark, Tulpinstraat 45 te Kiewit, Hasselt. In verschillende wedstrijden tussen ploegen uit Belgisch- en Nederlands-Limburg testen ze de nieuwe ploegsamenstellingen uit.

Wie nog meer of voor het eerst wil proeven van hockey kan in het weekend naar het Kolonel Dusartplein te Hasselt trekken waar Hasselt Stix zal aanwezig zijn met een streethockeyveld op de Hasseltse Sportbeurs. Daarenboven kan je deze prachtige sport iedere woensdag in september tussen 15 en 16 u gratis leren kennen op het hogergenoemde Sportpark. Jullie zorgen voor de sportkledij, de club voor de sticks. Dus: aan de lijn, klaar, start!!!!!!Info: Sportiefsecretariaat@hasseltstix.be

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio