Taekwondoka Mourad Laachraoui verliest in kwartfinales op Universiade Taipei

Taekwondoka Mourad Laachraoui is woensdag op de Universiade in de Taiwanese hoofdstad Taipei uitgeschakeld in de kwartfinales van de klasse tot 58 kg. De Europees kampioen van 2016 verloor van de Rus Gulzhigit Kochkorbaev (4-2). Eerder had hij de maat genomen van de Canadees Shane Britton (14-8) en de Kirgiziër Marat Niiazov (25-10).

In het judo ging Anne-Sophie Jura eruit in de achtste finales van de min 48 kg. Na winst tegen de Kroatische Sara Matijevic (ippon), bleek vervolgens de Française Marine Lhenry te sterk met waza-ari.

Flavio Dimarca verdedigde de Belgische kleuren in de -60 kg. Hij begon met zeges tegen de Dominikaan Daniel Santos Almonte en de Kirgiziër Baiaman Sagynbai. Na verlies tegen de Kazach Rustam Ibrayev werd hij naar de herkansingen verwezen. Daar won hij van de Nederlander Roy Koffijberg om vervolgens te verliezen tegen de Rus Albert Oguzov.

In de atletiek kwam Pieter Claus niet door de reeksen van de 1.500 meter. Hij werd vijfde in 3:50.97. Alleen de top drie van de reeks en de drie snelste verliezende chrono’s stootten door. Voor zwemster Lise Michels eindigde het in de voorronde van de 200m schoolslag. Ze werd zevende in haar reeks in 2:36.15, de 23e totaaltijd.