© Shutterstock

Miljardairs lusten het mondaine Saint-Tropez niet meer

Steeds meer miljardairs zouden niet langer hun vakantie willen doorbrengen in Saint-Tropez. Die Franse badplaats aan de Côte d'Azur is al decennialang dé plaats waar mensen met veel geld hun jacht laten aanmeren, maar die zouden nu steeds vaker voor Italië of Spanje kiezen. Volgens enkele Franse politici zou hun vlucht te wijten zijn aan de hoge kostprijzen.

flb

Wie zich in de zomer wil vergapen aan peperdure jachts en de feestvierende jetset moest al sinds de jaren 60 in Saint-Tropez zijn. Zo hebben onder meer Leonardo DiCaprio, Rihanna en Beyoncé er een boot aangemeerd liggen. Daar lijkt nu echter een kentering in te zijn gekomen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat het havenstadje sinds begin dit jaar al dertig procent minder miljardairs mocht verwelkomen. Zij blijken steeds vaker te opteren voor het azuurblauwe water van badplaatsen in Italië of Spanje.

Volgens drie lokale politici zou dat het geval zijn omdat de kostprijzen in Saint-Tropez flink de hoogte zijn ingegaan. "Wie zijn 42 meter lange jacht wil laten voltanken, betaalt per week bijna 21.000 euro meer aan belastingen", klinkt het in de Franse media. "Voor een bemanning die uit zeven personen bestaat, moeten ze al snel 300.000 euro per jaar neertellen." Ze roepen president Macron dan ook op maatregelen te nemen om een verdere leegloop te voorkomen.

Niet te missen