Loketbediende (38) doodgeschoten in ACV-kantoor Diest: verdachte opgepakt

Print
Diest -

De politie heeft maandag in de vooravond een man gearresteerd die ervan wordt verdacht eerder op de dag een 38-jarige loketbediende uit Rotselaar te hebben neergeschoten in Diest. De politiediensten hielden een grote klopjacht maar de man gaf zichzelf naar verluidt aan.

Dat de man maandag werd gearresteerd werd ondertussen bevestigd door het Leuvense parket. Over de omstandigheden van de arrestatie werd geen informatie vrijgeven, de man bood zich naar verluidt zelf aan bij politiezone BRT (Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo).

In een kantoor van het ACV in het centrum van het Vlaams-Brabantse Diest is maandagmiddag een vrouw doodgeschoten. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse in de Koning Albertstraat. De straat werd volledig afgesloten. De feiten speelden zich af in het kantoor van het ACV-dienstencentrum.

Volgens omstaanders zou de dader het kantoor van de christelijke vakbond binnengestapt zijn en een nummertje getrokken hebben voor de wachtrij. Daarna stapte hij op de vrouw af en schoot haar neer. Daarop liep de man met een helm onder de arm naar buiten en zei hij in het Engels: “Mijn taak is volbracht.” Op het moment van de schietpartij, waren er verschillende personen in de wachtzaal, onder hen ook een kind. Die getuigen worden opgevangen door slachtofferhulp.

Motor

Het slachtoffer is een 38-jarige vrouw uit Rotselaar en moeder van een zoontje. De dader nam de vlucht op een motor.

Later vanmiddag kwamen ook het gerechterlijk lab en een wetsdokter naar de plek van het incident. Het is niet duidelijk wat de aanleiding was voor de schietpartij en of de dader en het slachtoffer elkaar kenden. Meer details ontbreken voorlopig nog.

Kijklustigen worden op afstand gehouden en de brandweer plaatste schermen in de Koning Albertstraat. De handelaars in de afgebakende zone hebben hun zaak gesloten.

Loketbediende (38) doodgeschoten in ACV-kantoor Diest: verdachte opgepakt
Foto: TP
Loketbediende (38) doodgeschoten in ACV-kantoor Diest: verdachte opgepakt
Foto: TP