© DBA

De Lijn vervoert 169.000 Pukkelpopbezoekers

Omstreeks 13.30 uur zondagmiddag reden de laatste Pukkelpop-shuttles van De Lijn weg van de festivalsite in Kiewit. “De eindbalans is alvast positief”, aldus Sonja Loos van De Lijn Limburg. “Zomaar even 169.000 keer stapten Pukkelpopbezoekers op de bus”. De busritten verliepen zonder incidenten en volgens Loos “zat de sfeer op de shuttles goed”. Dat meldt De Lijn Limburg in een persbericht.

Woensdag zorgden files nog voor een wat moeizame start, maar in de loop van de dag werd de doorstroming een stuk beter en vanaf dan liep het shuttleverkeer “bijzonder vlot”. “De shuttles tussen camping Relax en het festivalterrein hadden het meeste succes”, aldus Loos. “Op piekmomenten waren er soms wachttijden, maar die bleven binnen de perken.” De Lijn volgde de situatie constant op om waar nodig capaciteit en frequentie bij de sturen.

De nachtbussen die elke nacht naar 36 gemeenten in Limburg reden, werden net als vorig jaar flink gebruikt. Vooral de bussen naar Noord-Limburg, Beringen, Leopoldsburg, Genk, Bilzen, Hoeselt en Maastricht kenden succes. Toch blijft het totaal aantal van 169.000 vervoerde festivalgangers onder het aantal van vorig jaar. Toen stapten 173.300 Pukkelpoppers op de bus.

De Lijn was echter niet enkel buiten de festivalsite actief. Dit jaar stond er ook op de weide een bus. “The Buzz is een oude lijnbus, in street art-stijl, waarin het hele weekend lang jong talent werd losgelaten”, aldus nog Loos. “Van akoestisch tot dj-sets en alles daartussen passeerde de revue. Goed voor enkele memorabele Pukkelpopmomenten.”

(belga)

Lees meer over de festivals