Vierde en laatste Virga Jesse ommegang lokt meer dan 25.000 toeschouwers naar Hasselt

De vierde en laatste ommegang van de Virga Jessefeesten was ook zondag weer een succes, want er kwamen tussen de 25.000 tot 30.000 mensen naar Hasselt. Net als de vorige edities deden er zich op vlak van mobiliteit en verkeer geen problemen voor. Dat maakte de politie Limburg Regio Hoofdstad zondag bekend.

De IKEA-parking, vanwaar pendelbussen de bezoekers naar de binnenstad brachten, was zondag gevuld met achthonderd voertuigen. In totaal stapten 1.800 mensen op de pendelbussen van De Lijn. Rond het middaguur liet de politie twintig voertuigen takelen, die nog op het parcours van de ommegang geparkeerd stonden. Rond 18 uur zondagavond werden een deel van de evenementenzone en enkele afgesloten parkings terug vrijgegeven.

De binnenstad blijft nog tot 23 uur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer, zodat bezoekers de versierde stad nog kunnen bekijken. De organisatie, de stad Hasselt en de hulpdiensten zijn tevreden over het verloop van de laatste ommegang en de samenwerking tussen de verschillende diensten tijdens het evenement. De Virga Jessefeesten vinden om de zeven jaar plaats. De volgende editie van de Mariahulde vindt in 2024 plaats.

(belga)

Lees meer over de Virga Jessefeesten