© WFA WILFRED AMSTELVEEN

Paniek slaat passagiers om het hart wanneer ze dit zien uit het vliegtuigraampje

De passagiers aan boord van een vlucht van Spanje naar Birmingham van luchtvaartmaatschappij Jet2 kregen het vrijdag even benauwd toen ze uit hun raampje keken. Vijftien minuten lang werden ze geschaduwd door een Frans gevechtsvliegtuig.

nadb

Passagier Sarah Hatfield zat samen met haar echtgenoot Ian en hun dertienjarige dochter Emily in het vliegtuig. Volgens haar spotte iemand plots het Franse gevechtsvliegtuig en meldde hij dat aan het cabinepersoneel. “Zij moeten op hun beurt de piloten verwittigd hebben”, klinkt het.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Niet veel later kondigde het personeel aan dat de passagiers niet bang hoefden te zijn. “Maar Ian was dat wel”, aldus Sarah. “Het hielp ook niet dat heel wat passagiers uit ons vliegtuigraampje kwamen kijken. Het was gewoon zo dichtbij. Ik kon zelfs lezen wat er op de vleugels stond.”

Aan boord heerste een gevoel van opwinding en angst. Tot op heden is nog niet duidelijk wat er aan de hand was. “Wij wachten nog op een verklaring van de Franse luchtvaartautoriteiten”, klinkt het bij Jet2.