© BELGA

Sloveen Gajser pakt zege in eerste reeks GP van Zweden, Desalle eindigt als vierde

De Sloveen Tim Gajser (Honda) heeft zondag de eerste reeks in de MXGP gewonnen in de Grote Prijs motorcross van Zweden, de zestiende manche van het seizoen. Clément Desalle (Kawasaki) was in Uddevalla de beste Belg met een vierde plaats.

Gajser bleef de Nederlander Jeffrey Herlings (KTM) en de Fransman Gautier Paulin (Husqvarna) voor. De Italiaan Antonio Cairoli (KTM), die de WK-stand aanvoert, moest tevreden zijn met de negende stek.

Met Jeremy Van Horebeek (Yamaha), zevende, finishte nog een tweede Belg in Zweden in de top tien. Ken De Dycker (Honda) werd zestiende, Damon Graulus (Honda) zeventiende, en Kevin Strijbos (Suzuki) moest opgeven.

In de MX2 ging de zege naar de Spanjaard Jorge Garcia Prado (KTM). De Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) en de Letse WK-leider Pauls Jonass (KTM) vervolledigden het podium.

Julien Lieber (KTM) moest tevreden zijn met plaats dertien, terwijl Brent Van Doninck (Yamaha) als vijftiende over de streep kwam. Nathan Renkens (KTM) moest tot slot de strijd staken. Later op de dag staat de tweede reeks op het programma.