© AFP

Turner Maxime Gentges grijpt naast finaleplaats in allround op Universiade Taipei

Maxime Gentges is zondag, na afloop van de vijf subdivisies, op de 23e plaats geëindigd in de allroundcompetitie van het turnen op de Universiade in de Taiwanese hoofdstad Taipei. De 22-jarige Gentges moet dus een kruis maken over de toestelfinales (voor de top acht) en de allroundfinale (voor de top achttien).

De turners in Taipei waren in vijf subdivisies onderverdeeld. Gentges mocht in de eerste subdivisie de zaal in en zette een totaal van 78.800 neer, met 13.400 op de grondoefening (24e), 13.300 op het paard met bogen (25e), 13.600 aan de ringen (30e), 13.100 op de sprong (63e), 13.500 op de brug met gelijke leggers (33e) en 11.900 aan de rekstok (72e).

Twee jaar geleden nam Gentges deel aan de Universiade in het Zuid-Koreaanse Gwangju waar België een achtste plaats behaalde en hij zich wist te kwalificeren voor de finale van de allroundcompetitie. Bij de vrouwen staan de kwalificaties dinsdag op de agenda. Dorien Motten verdedigt hierin de Belgische eer.

Dylan Van Nuffel is in het judo in de categorie tot honderd kilogram als zevende geëindigd. De 25-jarige Van Nuffel verloor in de finale van de herkansing van de Duitser Philipp Galandi. Onze landgenoot klopte eerder de Argentijn Habib Salvador Baduy in de eerste ronde, maar botste nadien op de Rus Niiaz Bilalov. In de herkansing was hij de betere van de Oekraïner Danylo Hutsol, waarna hij ten onder ging tegen Galandi.

In het boogschieten is Sarah Prieels in de compoundcompetitie met een totaal van 682 achtste geworden in de voorronde, die de positie bepaalt in de hoofdtabel. De 27-jarige Prieels zal het maandag in de achtste finales opnemen tegen Contessa Loh uit Singapore, die de voorronde als veertigste afsloot.