© EPA

Tänak wint Rally van Duitsland, Ogier neemt leiding in WK-stand over van Neuville

De Est Ott Tänak (Ford Fiesta WRC) heeft zondag de Rally van Duitsland gewonnen, dat is de tiende manche van het seizoen in het WRC-kampioenschap.

Tänak had bij aankomst in de buurt van Saarbrücken 16.4 seconden voorsprong op eerste achtervolger Andreas Mikkelsen (Citroën C3 WRC). Sébastien Ogier (Ford Fiesta WRC) nam geen risico’s meer tijdens de slotdag en stelde zijn derde plaats veilig. In de WK-tussenstand loopt de Fransman opnieuw uit op onze landgenoot Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC), die zaterdag moest opgeven en zondag geen punten kon sprokkelen in de powerstage.

Het zelfvertrouwen van Neuville had na zijn opgave op zaterdag een flinke knauw gekregen. Neuville worstelde zondagvoormiddag met zichzelf en met zijn wagen. Met een negende, een zesde en een achtste tijd kon hij niet echt overtuigen. Neuville hoopte op beterschap tijdens de powerstage, maar dat was ijdele hoop. Voor het eerst dit seizoen scoorde Neuville geen extra WK-punten en daardoor ziet hij Ogier meteen een voorsprong nemen in de WK-stand, met 177 punten voor de Fransman en 160 voor onze landgenoot.

Vooraleer de WK-rijders de resterende drie rally’s aanvatten, wacht hen een lange vakantie. De volgende WK-rally wordt van 5 tot 8 oktober gereden in Spanje.