© Shutterstock

Nieuwe vlam? Houd je ogen open voor deze vervelende datingtrend

Opnieuw verliefd en bezig om je nieuwe vlam helemaal in je leven te integreren? Dan is het geen slecht idee om even van de roze wolk te stappen en te kijken of hij dat ook doet, want anders is hij je misschien aan het

stashen

. Met deze Engelse term wordt bedoeld dat hij je verbergt voor zijn familie en vriendenkring.

vwh

Jullie hebben het leuk samen, de seks zit goed, hij staat op je Instagram en je hebt hem zelfs al voorgesteld aan je entourage. Kortom: het wordt redelijk serieus. Maar plots begint het te dagen dat je nog niemand hebt ontmoet van zijn sociale kring. De kans dat hij je verbergt voor familie en vrienden is groot.

De Britse krant Metro heeft met ‘stashing’, Engels voor 'iets bewaren op een geheime plek', een term uitgevonden voor het fenomeen en schrijft dat heel wat mensen er op een bepaald moment in hun leven mee te maken krijgen. De man - of vrouw - in kwestie wil als het ware niet met je naar buitenkomen.

Vaak is dit gedrag logisch te verklaren: een zogenaamde stasher heeft naast jou mogelijk nog een ander lief of meerdere vrouwen met wie hij een toekomst aan het aftasten is. De anderen zullen het vroeg of laat ook merken dat de relatie voor hem (nog) niet officieel is.

Volgens de krant zijn er twee manieren om de vervelende situatie aan te pakken. Pols gewoon waarom hij je verbergt. Het is mogelijk dat de ander excuses verzint en de schuld in je schoenen probeert te leggen, maar het komt erop aan om door te vragen. De tweede optie is drastischer: dumpen maar. Want hoe langer de situatie aanhoudt, hoe meer je jezelf in twijfel gaat trekken en hoe groter de deuk in je zelfvertrouwen.

Meer over Seks en Relaties

Niet te missen