© PP

© PP

© PP

© PP

© PP

Noodweer trekt over Limburg: Kelders ondergelopen, zware materiële schade door hevige windhoos

Tal van kelders in de Bosstraat in Hasselt liepen deze avond tijdens een hevige regenbui onder water. De brandweer is momenteel bezig met het wegpompen van het water. Dit staat op bepaalde plekken tot een halve meter hoog. In de Landenstraat in Gingelom zorgde een hevige windhoos dan weer voor zware materiële schade.

pp/mige

Een hevige windhoos heeft vrijdagavond zware materiële schade veroorzaakt in de Landenstraat in Gingelom. De daken van drie woningen liepen averij op en vier personenwagens raakten zwaar beschadigd. Er vielen geen gewonden, zegt burgemeester Patrick Lismont (sp.a-goesting), die ter plaatse ging om de schade op te meten. Het noodweer trok rond 20 uur over de regio.

“Omdat het om laagbouwwoningen gaat, kunnen de bewoners er vermoedelijk wel nog overnachten. Van een huis is het dak in het midden volledig weggeblazen en op het dak van het huis ernaast terechtgekomen. De brandweer is volop bezig met puin te ruimen en de daken terug dicht te leggen”, zegt burgemeester Lismont.

“Even verderop in het dorp was er ook nog schade aan de daken van andere huizen. De muur van een oude boerderij ging ook tegen de grond. Het duurde slechts enkele minuten. Als bij wonder bleef een oude boom langs een getroffen woning staan”, klinkt het.

De brandweerkorpsen van Sint-Truiden en Hasselt gingen ter plaatse om de getroffen bewoners te helpen. De brandweer ontving een tiental meldingen nadat de windhoos over de streek was getrokken.

Heeft u zelf ook last gehad van wateroverlast door de regen vrijdagavond? Stuur ons uw foto’s via hier@reageren.be. Vergeet er zeker niet uw contactgegevens en uw woonplaats bij te vermelden.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio