Eén agente schoot vier terroristen dood, terwijl ze eigenlijk op vakantie had moeten zijn

Eén enkele Spaanse agente heeft een grote rol gespeeld bij de politieoperatie na de terreuraanval in Cambrils. De vrouw doodde maar liefst vier van de vijf terroristen die de aanval uitvoerden. En dat terwijl ze eigenlijk op vakantie had moeten zijn.

rrln

Na Barcelona werd ook de Catalaanse badplaats Cambrils in de nacht van donderdag op vrijdag opgeschrikt door een terreuraanval. Net als in Barcelona reed een groep terroristen, gewapend met bijlen en messen, met een wagen in op voetgangers. De politie wist hen echter klem te rijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het vuurgevecht dat daarop volgde, werden vier inzittenden meteen gedood. Een vijfde sloeg te voet op de vlucht en werd even later neergeschoten. Naar nu blijkt was één agente verantwoordelijk voor de dood van vier van de terroristen. Dat zegt de Catalaanse politiefunctionaris Josep Lluis Trapero tegen de Associated Press. Bovendien had de vrouw eigenlijk deze week op vakantie moeten zijn.

De confrontatie heeft een grote impact gehad, stelt Trapero. “Het doden van vier mensen, zelfs als je een professional bent, is niet eenvoudig om te verwerken.”

Bij de aanval in Cambrils viel één dode, een vrouw die in het ziekenhuis overleed aan haar verwondingen. Zes anderen raakten gewond. Zeker één van hen zou er erg aan toe zijn.

Meer over Aanslag Barcelona