© BELGA

Kevin Borlée is vervanger Wayde Van Niekerk op Diamond League Zürich

Door de afzegging van de Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder Wayde Van Niekerk voor de Diamond League-finale van de 400 meter in Zürich (24 augustus), mag Kevin Borlée die finale alsnog lopen. Dat bevestigt coach Jacques Borlée op Facebook. De nummer elf van het WK eindigde het regulier seizoen als negende.

Philip Milanov was oorspronkelijk de enige Belg die zich wist de plaatsen voor een DL-finale. Hij eindigde het seizoen als tweede in het discuswerpen. Kevin Borlée sprokkelde met een vierde plaats in Oslo en een derde plaats in Stockholm elf punten, goed voor de negende plaats. Wayde Van Niekerk, die derde werd, meldde zich vrijdag af met een rugblessure, en dus mag Borlée invallen.

In de prestigieuze seizoensfinale beginnen alle atleten weer vanaf nul. De winnaar krijgt 50.000 dollar (42.540 euro), de nummer acht 2.000 dollar (1.702 euro). Kevin Borlée loopt zaterdag ook bij de Diamond League in Birmingham, maar die 400 meter telt niet mee voor het klassement of de prijzen. De discusfinale van Milanov gaat in Brussel door op 1 september.