© Photo News

Mezgec sprint naar zege in Veenendaal-Veenendaal Classic

Luka Mezgec heeft de Veenendaal-Veenendaal Classic (Ned/1.1) op zijn palmares gebracht. De Sloveen van Orica-Scott sprintte na 195,8 km naar de zege voor de Nederlanders Wouter Wippert (Cannondale-Drapac) en Moreno Hofland (Lotto-Soudal). Kenny Dehaes werd vijfde en eerste landgenoot.

Na een nerveuze beginfase, waarin het peloton in stukken brak, raakte uiteindelijk toch een kleine groep met negen renners weg: Lukas Spengler, Amund Grondahl Jansen, Rens Tulner, Taco van der Hoorn, Theo Reinhardt, Jason van Dalen en drie landgenoten: Sean De Bie, Dries De Bondt en Victor Campenaerts.

Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton waar Cannondale en Orica-Scott de ontsnapping controleerden. Toen de bonus zakte, maakte de Ier Ryan Mullen de oversteek naar de leiders en samen met Spengler zou hij pas als laatste opgeslokt worden door het peloton op twee km van het eind.

Ondanks nog enkele late uitvallen kwam het tot een sprint en toonde Mezgec zich de snelste, goed voor zijn derde zege van het seizoen na de nationale titel en ritwinst in de ronde van zijn land in de tweede rit naar Ljubljana.

Mezgec volgt op de erelijst Dylan Groenwegen op, die zowel in 2015 als 2016 won.