Guillaume Martin pakt ritzege in Ronde van de Limousin, Vuillermoz is eindwinnaar

Guillaume Martin heeft de slotrit in de Ronde van de Limousin (Fra/2.1) gewonnen. De Fransman van Wanty-Groupe Gobert trok in de aanval samen met ploegmaat Jérome Baugnies en mocht als eerste over de finish in Limoges, goed voor zijn eerste profzege. De eindwinst gaat naar de Fransman Alexis Vuillermoz (AG2R) die dankzij de bonificatieseconden onderweg de leiderstrui overnam van Eli Gesbert. Hij volgt op de erelijst de Amerikaan Joey Rosskopf op.

Al vroeg in de wedstrijd trokken twee renners in de aanval: veldrijder Mathieu van der Poel en Benoit Cosnefroy, maar veel ruimte kregen ze niet, want AG2R wilde een gooi doen naar de bonificatieseconden met Vuillermoz, die tweede stond op vier tellen van leider Gesbert. Hen teruggrijpen zou niet lukken, wel pakte Vuillermoz de resterende seconde en kwam zo op drie tellen van zijn landgenoot in de stand. Na de sprint was het verschil tussen het peloton en het leidersduo fel gezakt en dat zorgde er voor dat ook Philipp Walsleben en Aitor Gonzalez nog de sprong naar voren maakten en we een kwartet op kop kregen. Een tweede tussensprint volgde nog en de vluchters bleken vogels voor de kat. Het was Vuillermoz die de volle buit pakte (drie seconden) en dus in dezelfde tijd kwam als Gesbert, maar door betere resultaten de voorbije week kwam hij wel aan de leiding.

Na een felle beginfase zakte het tempo in het peloton, het sein voor Guillaume Martin en Jérôme Baugnies om in de aanval te trekken. Het duo bleef voorop en hoewel Direct Energie AG2R in het peloton nog een handje toe kwam steken, bleven ze voorop. Hand in hand kwamen ze over de finish, Martin mocht als eerste juichen. Met een aanval in het slot reed Mathieu van der Poel nog naar een derde plek.