© Photo News

Karin Donckers blijft beste Belg op EK eventing in Polen

Na de tweede dag dressuur op het Europees kampioenschap Eventing in het Poolse Strzegom blijft Karin Donckers met Fletcha van ‘t Verahof de beste Belgische combinatie met een 1e plaats. In het landenklassement staat België op de 8e plaats. Duitsland imponeert met drie combinaties op de eerste drie plaatsen van de individuele rangschikking.

Karin Donckers, die op de openingsdag met haar dressuurproef met Fletcha van ‘t Verahof met 40.10 strafpunten uitkwam, strafpunten in de buurt van hun persoonlijk record, zakte in het individueel klassement wel weg van plaats 7 naar 16 maar beef veruit het beste Begische duo. Lara de Liedekerke-Meier volgde met Alpaga d’Arville op de 39e plaats (47.00 strfptn).

De Duitse Bettina Hoy reed met Seigneur Medicott een verbluffende dressuurproef en dook zo met een foutenlast van 24.60 als eerste aller tijden onder de magische grens van 25 strafpunten. Uiteraard staan zij op kop van het klassement voor hun landgenoten Ingrid Klimke/Horseware Hale Bob (30.30 strfptn) en Michael Jung/Fischer Rocana FST (32.80 strfptn).

Op die manier neemt Duitsland ook de leiding van het landenklassement. Met 87.70 strafpunten hebben zij een riante voorsprong op Frankrijk (111.80 strfptn) en Engeland (111.90 strfptn).