© Photo News

Wayde Van Niekerk geeft geblesseerd forfait voor 400m-finale op Diamond League Zürich

Olympisch en kersvers wereldkampioen 400 meter Wayde Van Niekerk moet passen voor de finale van de Diamond League in het Zwitserse Zürich volgende donderdag (24 augustus). Dat meldt de organisatie op haar website. De Zuid-Afrikaanse wereldrecordhouder kampt met een blessure aan de rug.

In het nieuwe format van de Diamond League beginnen alle atleten in de finales in Zürich en Brussel weer vanop gelijke hoogte. De winnaar van die finale gaat dus met de volle prijzenpot naar huis. Van Niekerk, die torenhoog favoriet was voor de 400 meter, grijpt zo naast 50.000 dollar, ofwel ruim 42.000 euro.

“Ik ben bijzonder ontgoocheld dat ik niet kan deelnemen. Ik won nog nooit de Diamond League, en had gehoopt in Zürich om die felbegeerde trofee te kunnen strijden”, aldus Van Niekerk in een mededeling op de website van de Weltklasse-meeting. Op het WK atletiek in Londen pakte Van Niekerk na zijn gouden medaille op de 400 meter ook nog het zilver op de 200 meter.

Voor volgende donderdag in Zürich de eerste van twee finalemeetings op de agenda staat, is er aanstaande zondag eerst nog de laatste ‘gewone’ manche in Birmingham. Op 1 september volgt de Memorial Van Damme in Brussel.