© put

Dieven passen ‘truc met cake’ toe en beroven twee bejaarde dames

Een 90-jarige dame uit Wilrijk werd donderdag slachtoffer van ‘de truc met de cake’. Terwijl twee dievegges haar vriendelijk een stukje cake aanboden, doorzochten ze haar huis op zoek naar waardevolle spullen. Een 85-jarige vrouw uit Deurne maakte hetzelfde mee, wellicht met dezelfde daders.

ph

De twee dievegges stelden zich aan de voordeur van de Wilrijkse dame voor als Portugese vrouwen die pas in de buurt waren komen wonen. Ze beweerden dat het bij hen traditie is om nieuwe buren te trakteren met cake. Terwijl een van de twee de bewoonster voortdurend bezig hield, ging de tweede op rooftocht.

Het tweetal vertrok weer met haar bankkaart en geld, en nog twee kistjes: eentje met doodsprentjes en eentje met nepjuwelen. Toen het slachtoffer ontdekte dat ze was bestolen, hadden de vrouwen al kans gezien geld af te halen met de bankkaart.

Wellicht sloegen de vrouwen nog een tweede keer toe. Later op de middag herhaalden ze hun truc bij een 85-jarige vrouw uit Deurne. Ook hier kwamen ze aandraven met een cake en het nepverhaal. Dit slachtoffer werd enkel van haar bankkaart beroofd en ook daar was al geld mee afgehaald vooraleer de kaart werd geblokkeerd.