© © VRT

VRT-gezicht Freek Braeckman wordt nieuwsanker bij VTM

Journalist en televisiemaker Freek Braeckman zal vanaf 1 september 2017 voor de VTM-nieuwsdienst werken. Daar zal hij naast Stef Wauters, Birgit Van Mol, Elke Pattyn en Dany Verstraeten vooral het team nieuwsankers versterken.

jdb

“Die versterking is heel welkom nu Elke Pattyn hoogzwanger is en dit najaar even van het scherm verdwijnt. Maar bovenal is de komst van Freek Braeckman een aanwinst voor de hele VTM nieuwsredactie”, zo laat de commerciële zender weten.

Algemeen Hoofdredacteur VTM Nieuws, Kris Hoflack toont zich verheugd met de overstap. “Ik ben ontzettend blij met de komst van Freek. Als nieuwsanker sprong hij er altijd bovenuit, en hij wist heel goed hoe hij een nieuwsverhaal voor een groot publiek moet brengen. Fijn dat we Freek bij ons opnieuw volop als anker kunnen inschakelen.”

“Met deze nieuwe stap voel ik me een beetje als een profvoetballer die na 16 jaar Anderlecht de kans krijgt om ook Club Brugge te leren kennen”, zegt Braeckman. “En ik vind bij VTM heel wat mensen terug met wie ik de voorbije jaren erg graag heb samengewerkt.”

Slimste Mens

Freek Braeckman was journalist en nieuwsanker bij de openbare omroep tussen 2007 en 2012. Daarvoor deed hij ervaring op als reporter bij regionale omroepen en bij het nieuwsprogramma Karrewiet van Ketnet. Later presenteerde hij zes seizoenen van ‘Cafe Corsari’. In 2009 werd hij na een spannende finale ook nog ‘De Slimste Mens ter Wereld’ in het gelijknamige spelprogramma. Bij VTM keert Freek terug naar zijn oude liefde, het nieuws.

Na een jarenlange carrière bij de VRT, neemt Braeckman dus afscheid van de openbare omroep. “Het was al die jaren fijn samenwerken met Freek, als reporter, nieuwsanker en host van programma’s als Café Corsari en Typisch Mensen. We wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging”, zegt Olivier Goris, netmanager van Eén.

Freek Braeckman zal zich vanaf 1 september volop inwerken in zijn nieuwe werkomgeving. Wanneer hij precies zijn debuut maakt als anker van VTM Nieuws, staat nog niet vast.