Ook Daniel Martin vertrekt bij Quick Step Floors

Na het vertrek van Julien Vermote en Marcel Kittel neemt Quick Step Floors op het einde van het seizoen ook afscheid van Daniel Martin. De Ier, in de voorbije Tour de France goed voor een zesde plaats in het algemene klassement, trekt voor twee seizoenen naar UAE Team Emirates. “Dit team biedt met het best mogelijke platform om mijn volledige potentieel te bereiken”, aldus Martin.

jtp

“Ik kon deze kans niet laten schieten. Hier kom ik terecht in een ambitieuze groep, waar ik mijn ervaring kan gebruiken om een ploeg te vormen die de beste van de wereld kan bestoken”, aldus Martin in een eerste reactie. “UAE deelt mijn visie op het wielrennen, mijn attentie op details en mijn passie voor de sport. Ik begin aan de beste jaren van mijn carrière en ze bieden mij het best mogelijke platform om mijn potentieel en sportieve doelen te realiseren.”

Ook routinier Rory Sutherland, die overkomt van Movistar, wil de jongere renners met raad en daad bijstaan. “Ik hoop dat ik de jongere generatie van onze ploeg kan helpen in hun onwikkeling”, vertelde de 35-jarige Australiër. “Ik ben erg trots dat het team vertrouwen in mij heeft en voel dat ik een aanwinst ben.”

“Met de transfer van Martin en Sutherland brengen we kwaliteit in onze ploeg”, verklaarde Carlo Saronni, Team Manager van de formatie. “Martin kan in verschillende soorten van koersen uitblinken, zoals de grote rondes. We zullen proberen de ideale omstandigheden te creëren zodat hij op zijn best kan zijn. De ervaring van Sutherland zal ons hierbij helpen.”