Moreels treft ‘s werelds nummer 9 op WK badminton, Dierickx en Golinski vormen tandem in dubbelspel

Maxime Moreels neemt vanaf dinsdag deel aan het Wereldkampioenschap badminton in het Schotse Glasgow. De 26-jarige Waals-Brabander is de enige Belgische vertegenwoordiger in het enkelspel. Matijs Dierickx en Freek Golinski verdedigen de eer van ons land in het dubbelspel.

Moreels, 89e op de wereldranking, neemt het in de eerste ronde op tegen Ng Ka Long Angus, de nummer negen van de wereld. Moreels ontmoette de badmintonner uit Hongkong in het verleden al eenmaal. Ng Ka Long Angus was op de German Open van 2013 met 21-10, 21-13 te sterk voor onze landgenoot.

Moreels hoopt meerdere plaatsen op de wereldranglijst te stijgen. De badmintonner uit Nijvel wil zich immers plaatsen voor de Olympische spelen van 2020 in Tokio, maar moet daarvoor op zijn minst in de top zeventig staan.

Matijs Dierickx en Freek Golinski, die in april in de kwartfinales strandden op het EK in het Deense Herning, treffen dinsdag in de eerste ronde Aatish Lubah en Georges Julien Paul uit Mauritius. Als de Belgen winnen, wacht het Chinese duo Kaixiang Huang en Yilyu Wang.