Tweede aanslag voor het ZOL: BBI eist in totaal 120 miljoen euro

Bij het Ziekenhuis Oost-Limburg is een tweede aanslag in de bus gevallen. Na de vordering van de Bijzondere Belastinginspectie van 58 miljoen euro over het jaar 2013, gaat het nu voor het boekjaar 2014 over een bedrag van 60 miljoen euro.

gc

“Voor beide jaren samen gaat het over een bedrag van bijna 120 miljoen euro ten laste van het ziekenhuis, dat correct haar fiscale verplichtingen heeft vervuld, elke euro heeft aangegeven en waar er totaal geen sprake is van fraude”, aldus algemeen directeur Erwin Bormans in een eerste reactie.

Zoals bekend aanvaardt de BBI niet dat het ziekenhuis geen individuele fiches per dokter opmaakt, maar alleen fiches van de bedragen die worden gestort aan de maatschappen of associaties waarin de dokters zich verenigen. “Liever dan een oplossing te zoeken voor deze administratieve onduidelijkheid, kiest de BBI ambtenaar er blijkbaar voor om een bom te leggen onder de gezondheidszorg in Genk, en bij uitbreiding in heel België”, aldus voorzitter Tom Arts van het ZOL.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio