© EPA

Brad Pitt aangeklaagd door Franse interieurontwerper

Volgens de Franse interieurstyliste Odile Soudant is Brad Pitt haar nog miljoenen schuldig voor een hele reeks renovatiewerken in hun Franse luxekasteel in de Provence. De styliste heeft de acteur voor de rechter gesleept.

elvh

Het zou een droomopdracht worden voor de Franse kunstenares en interieurstyliste Odile Soudant. Ze kreeg carte blanche voor de inrichting van het Franse kasteel in de Provence van Brad Pitt en Angelina Jolie. Een opdracht die de styliste ter harte nam. Ze verzamelde bijna twintig experts rond zich en pakte de 40 kamers van het kasteel in Frankrijk aan.

Een droomjob dus, tot Pitt en Jolie twee jaar en 25 miljoen euro later plots stopten met het betalen van de nog openstaande rekeningen. Omdat de ontwerpster haar eigen mensen niet meer kon betalen, stapte ze dit jaar naar de rechter, zegt Soudant in verschillende Franse media. Als bewijsmateriaal kan ze heel wat mails tussen Pit en de ontwerpster voorleggen. Pitt vroeg haar bijvoorbeeld per mail geen energie meer te steken in rechtszaken, maar zich te concentreren op de verdere afwerking van het kasteel.

In maart dit jaar oordeelde een Franse rechter al dat Pitt Soudant direct 564.000 euro moest betalen. Dat was inclusief 60.000 euro voor geleden reputatieschade. Het koppel betaalde naar verluidt alles, maar Soudant blijft doorgaan met haar strijd. Ze wil al het geld terug en ook haar naam verbinden aan de prestigieuze herinrichting van het kasteel.

Niet te missen