FC Barcelona houdt minuut stilte voor slachtoffers

De spelers en staf van de Spaanse topclub FC Barcelona hebben vrijdag één minuut stilte gehouden voor de start van hun training als eerbetoon voor de slachtoffers van de terreuraanslag van donderdagavond in de Catalaanse hoofdplaats.

Op de Plaça de Catalunya in Barcelona wordt vrijdagmiddag om 12.00 uur één minuut stilte gehouden. De Plaça de Catalunya bevindt zich vlak bij de plaats waar een busje donderdag inreed op de mensenmassa.

Bij de aanslag in Barcelona zijn donderdag dertien doden en meer dan honderd gewonden gevallen. Het cijfer van dodelijke slachtoffers dreigt nog op te lopen omdat er bij de gewonden nog heel wat zijn die er erg aan toe zijn.

Komend weekend worden de wedstrijden van de Spaanse Primera Division en de drie divisies daaronder (Segunda A, Segunda B en Tercera Division) eveneens voorafgegaan door één minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslag. De spelers van FC Barcelona zullen allemaal een zwarte rouwband dragen.

Aangepast shirt

De voetballers van FC Barcelona dragen zondag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Real Betis niet hun eigen namen op de achterkant van hun shirts. Op die plek boven het rugnummer staat bij allemaal 'Barcelona' en op de voorkant van het shirt is de inmiddels op Twitter bekende hashtag #TotsSonBarcelona (we zijn allemaal Barcelona) verwerkt.

De Catalaanse club heeft van de Spaanse voetbalbond RFEF toestemming gekregen voor deze uitingen van medeleven met de slachtoffers van de terreuraanslag donderdag op de Rambla. Een busje dat inreed op het publiek dat over de bekendste straat van Barcelona wandelde, veroorzaakte veertien dodelijke slachtoffers, onder wie een Belgische vrouwen, en tientallen gewonden.

Het Spaanse voetbal staat komend weekend stil bij het drama in de Catalaanse stad. Voor aanvang van alle wedstrijden in de twee hoogste klassen wordt een minuut stilte gehouden. De spelers van Barcelona dragen in Camp Nou tegen Real Betis niet alleen een speciaal shirt, maar ook rouwbanden. Dat deden ook Standard en Zulte Waregem vrijdagavond in de openingswedstrijd van speeldag vier in de Jupiler Pro League.