© vrs

Ongeruste familie vraagt politie kijkje te nemen in woningen die doet lugubere ontdekking

In de Uilstraat in Kortenaken werd gisteren omstreeks 13.20 uur het levenloze lichaam van een vrouw in haar woning gevonden. Haar partner werd overgebracht naar het ziekenhuis en was in de war. Het Leuvense parket laat de hele zaak onderzoeken.

Raf Vanmechelen

Het was een ongerust familielid die de politie vroeg om een kijkje te gaan nemen in de woning in Stok (Kortenaken). De patrouille die ter plaatse kwam, trof het levenloze lichaam van de bewoonster aan in de zetel. Wellicht was de vrouw al langer dood. De partner van de vrouw was aanwezig in de woning en had een hoofdwonde. Hij zou hebben verklaard dat de wonde het gevolg was van een val.

Zowel de politie als het parket was gisteren karig met commentaar.

Geen sporen van geweld

“We zullen wellicht pas vrijdag een beter zicht hebben op de omstandigheden”, zegt Helene Tops van het Leuvense parket. “Ik kan enkel bevestigen dat er een vrouw is overleden en dat de zaak als verdacht wordt gezien, maar dat is een standaardprocedure. Er werden op het eerste zicht geen sporen van geweld gezien op het lichaam van de vrouw. We hebben een wetsdokter en het lab ter plaatse gestuurd om alles te onderzoeken.”

Het parket communiceert wellicht vandaag over de zaak.

Ook Luc Liboton, korpschef van politiezone Hageland, kwam gisteren ter plaatse. Ook hij bevestigde enkel de dood van de vrouw.

De politie spande de straat af met politielint om kijklustigen op afstand te houden. Buurtbewoners kwamen dan wel een kijkje nemen, maar ook zij hadden het gissen naar wat zich in het huis had afgespeeld.

Hond al dagen niet uitgelaten

“Het enige wat ik kan zeggen, is dat we die mensen nauwelijks zagen en dat ze hier pas een zestal maanden woonden. Contact was er niet”, zegt een buurman.

Meteen na de vaststelling van de agenten snelden een mug-team en twee ambulances ter plaatse. De hond van het koppel was al enkele dagen niet meer buiten geweest. Dat blijkt uit de urine en de uitwerpselen op de vloer van de woning.

Waarom de man niet zelf de hulpdiensten verwittigde of buiten kwam, is niet duidelijk. Dat zal het onderzoek moeten uitwijzen.