© BELGA

GP Jef Scherens-Rondom Leuven zoekt opvolger voor Dimitri Claeys

Zondag vindt de 51e editie plaats van de GP Jef Scherens-Rondom Leuven. Deze categorie 1.1-wedstrijd maakt ook deel uit van de Napoleon Games Cycling Cup en is meteen de zevende manche uit de reeks van tien.

De renners werken na de start om 12u30 op de Grote Markt van Leuven een kleine lus af van 12,9 kilometer om dan aan de twaalf plaatselijke ronden van elk 14,4 kilometer te beginnen om zo aan de 185,7 kilometer te komen. De eindmeet wordt getrokken op de Bondgenotenlaan. In het plaatselijke circuit, dat loopt over onder meer het Margarethaplein, Mechelsestraat, Processiestraat, Joanna Artoisplein, Wijnpersstraat, Tervuursepoort, Tiensepoort en het Martelarenplein, zijn met de Keizersberg, Ludenscheidsingel, Wijnpers en de Naamsevest vier beklimmingen opgenomen.

De organisatoren wisten voor deze uitgave met Lotto-Soudal, Quick-Step Floors en LottoNL-Jumbo drie WorldTour-teams aan te trekken. Bij Quick-Step speelt men onder meer Laurens De Plus, Pieter Serry en Julien Vermote uit. Lotto-Soudal rekent dan weer op Tim Wellens, Kris Boeckmans en Sean De Bie. LottoNL-Jumbo pakt uit met Victor Campenaerts en Lars Boom. De rest van het deelnemersveld wordt opgevuld met zes professioneel continentale ploegen en elf continentale teams. Daarin zijn op de voorlopige deelnemerslijst de namen van Wout van Aert, ex-Belgisch kampioen Preben Van Hecke, Piet Allegaert en Guillaume Van Keirsbulck opgenomen.

Ook Kenny Dehaes, afgelopen dinsdag nog winnaar van de kermiskoers in het Oost-Vlaamse Heusden, is van de partij. Dehaes is de leider in de tussenstand van de Napoleon Games Cycling Cup. Hij telt 38 punten. Twee meer dan Jasper De Buyst, die past voor de GP Scherens, en zijn teamgenoot Guillaume Van Keirsbulck.

Vorig jaar ging de eindzege naar de 29-jarige Dimitri Claeys. Hij haalde het licht afgescheiden van de Nederlander Pim Lighthart. De Rus Roman Maikin vervolledigde het podium. Claeys kan zijn titel niet verlengen gezien zijn team Cofidis niet aan de start komt van deze wedstrijd.