© mark DREESEN

Auto knalt door haag en tegen woning

Rond 21.30 uur gisteravond is op de Boogstraat in Maasmechelen een auto tegen een woning gereden. De bestuurster reed eerst door een haag, over een grasvlakte en botste vervolgens tegen een pyloon van een groot dak van een pand. Onder het dak stond een wagen geparkeerd.

Mark DREESEN

“Ik heb me doodgeschrokken”, zegt de bewoonster van het aangereden huis in de Boogstraat. “Het was een enorme klap. Het huis daverde. Het duurde even vooraleer ik me kon realiseren hoe dit ongeval kon gebeuren. We hebben meteen de hulpdiensten op de hoogte gebracht.”

De brandweer van Maasmechelen kwam ter plaatse om de bestuurster uit haar wagen te bevrijden. De dame was om onverklaarbare reden door een haag gereden. Ze botste 5 meter verder tegen een pyloon van een huis. De pyloon siert de woning en een groot dak. Onder het dak stond een wagen geparkeerd. De wagen werd aangereden en schoof tegen de gevel van de woning. Nadat de bestuurster bevrijd was moest de brandweer het dak van de woning stutten. De ravage rond de woning is groot. Heel wat bloempotten en ornamenten rond het pand werden aan flarden gereden.

De bewoners van de Boogstraat begrijpen het ongeval niet. “Onze straat is een korte straat als verbinding tussen twee grotere wegen”, aldus een bewoner. “Daarbij is de straat ook nog aangelegd in een bocht. Het is geen straat waar bestuurders snel rijden.”

De bestuurster van de wagen die het ongeval veroorzaakte werd voor verzorging naar het ziekenhuis in Genk overgebracht.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio