© if

Liesbeth List stopt met optreden: “Het verhaal is verteld”

De Nederlandse zangeres Liesbeth List trekt zich terug uit het openbare leven en zal om gezondheidsproblemen niet meer optreden. De 75-jarige List lijdt aan een vorm van dementie, een gevolg van hersenletsel uit het verleden.

“Het verhaal is verteld”, zo zegt List in de Volkskrant van vrijdag. “Mij zorgen maken over de toekomst - ik heb het nooit gedaan. Ik leef in het nu. Ik laat alles over me heenkomen, begrijp je? En wat dat podium betreft: het is mooi geweest.”

De chansonnière en actrice vormde jarenlang een duo met de intussen overleden Ramses Shaffy, met wie ze aan het eind van de jaren zestig onder meer nog een hit scoorde met het nummer ‘Pastorale’.

Lists laatste publieke optreden dateert van maart dit jaar, toen ze tijdens een bijeenkomst van de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) Edith Piafs ‘Non, Je Ne Regrette Rien’ zong voor de Boekenweekauteurs. In 2008-2009 speelde List overigens nog de hoofdrol in een musical over Edith Piaf.

List zal in oktober nog aanwezig zijn bij de première van de musical over haar werk en leven, maar blijft op de achtergrond. Dat doet ze ook bij de presentatie van haar biografie ‘De dochter van de vuurtorenwachter’.