© Photo News

NBA-ster Kevin Durant boycot bezoek aan Trump: “Ik heb geen respect voor hem”

Als NBA-kampioen de Golden State Warriors zoals gebruikelijk wordt uitgenodigd in het Witte Huis, zal sterspeler Kevin Durant er niet bij zijn. Dat heeft Durant donderdag gezegd bij een huldiging in zijn geboortestad.

“Nah, dat doe ik niet,” vertelde Durant aan ESPN. “Ik heb geen respect voor de man die momenteel aan de macht is. Ik ga niet akkoord met wat hij akkoord gaat. Dus mijn stem zal gehoord worden door niet op een uitnodiging in te gaan. Dat is mijn persoonlijke visie, maar ik ken mijn ploegmakkers goed genoeg om te weten dat ze met mij akkoord gaan.”

De boycot van Durant komt er in de nasleep van de controverse rond Trump na zijn uitspraken over de aanslagen in Charlottesville. Volgens Durant speelt Trump een belangrijke rol in de steeds groter wordende publieke aanwezigheid van de zogenaamde “white supremacists”. “Hij zorgt voor een grotere voedingsbodem daarvoor. Ik voel dat sinds Trump aan de macht is, of zelfs sinds hij meedeed in de race naar het presidentschap, ons land erg verdeeld is. En dat is geen toeval.”

Durant is niet de enige NBA-ster die zich uitspreekt tegen Trump. Dinsdag haalde LeBron James nog uit naar Trump op Twitter. “Haat heeft altijd bestaan in Amerika. Ja dat weten wij, maar Trump heeft het opnieuw in de mode gemaakt.”