© Ferrari

Sebastian Vettel is titelkandidaat nummer één

Red Bull-adviseur Helmut Marko denkt dat Sebastian Vettel "nog sterker" zal terugkeren uit de zomerpauze om zo voor de vijfde keer wereldkampioen te worden.

F1journaal.be

Mercedes domineerde de F1-seizoenen van 2014 tot en met 2016, maar heeft dit jaar met Ferrari een geduchte concurrent voor de wereldtitel. Na elf races heeft Sebastian Vettel 14 punten meer dan Lewis Hamilton. Beide rijders wonnen vier races en kwamen tot een aanrijding tijdens de GP van Azerbeidzjan.

Ondanks het incident in Baku prijst Marko de mentale sterkte van Sebastian Vettel. Hij feliciteert ook het team van Vettel, Ferrari, voor de progressie waardoor zijn voormalige rijder voor de vijfde keer wereldkampioen zou kunnen worden.

"Ik geloof in Vettel", vertelt Helmut Marko tegenover de officiële website van de Formule 1. "Ik ken zijn mentale sterkte en ook Ferrari haalt een hoger niveau."

"De race in Silverstone was naar mijn mening een uitzondering. Ferrari was duidelijk de sterkste wagen tijdens de eerste helft van het seizoen. Door omstandigheden wisten ze niet al hun kansen te benutten."

Vettel reed zes seizoenen lang voor Red Bull, met vier wereldtitels op rij van 2010 tot en met 2013. In 2012 wist hij een achterstand van 42 punten op Fernando Alonso in te halen na de zomerpauze.

"Seb zal gebruikmaken van deze zomerpauze om sterker terug te komen", zegt Marko afgaande op zijn vorige ervaringen met de Duitser. "Dat is hoe ik hem ken."

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: