© AFP

Opnieuw aanslag met auto op toeristische trekpleister nabij Barcelona: 4 terroristen gedood

In het Spaanse Cambrils, een badplaats ten zuiden van Barcelona, is donderdagavond opnieuw een aanslag gepleegd. Daarbij zouden zeven gewonden zijn gevallen. Een wagen zou ingereden zijn op mensen enkele uren nadat op soortgelijke wijze nog minstens 13 mensen om het leven kwamen in het centrum van Barcelona.

FiVr, Belga

Radiozender Cadena SER Catalunya bericht dat terroristen probeerden om met een wagen slachtoffers te maken in een voetgangerszone in Cambrils. De Spaanse hulpdiensten bevestigen dat er geen doden zijn gevallen bij de aanslag maar dat zeven mensen, onder wie een agent, gewond raakten. Twee gewonden zijn er erg aan toe.

De politie bevestigt ondertussen dat ze vier terroristen heeft gedood, een verdachte is gewond, schrijft El Pais. Die verdachte is opgepakt, twittert de Catalaanse politie. Nog volgens de krant heeft de politie snel gehandeld en meteen het vuur geopend op de terroristen op de zeer toeristische plek in de badplaats. De situatie in de badplaats was rond iets voor drie onder controle. De politiediensten zijn wel nog steeds ter plaatse, geeft de Mossos d'Esquadra nog mee. Volgens de politie is er effectief een verband tussen de gebeurtenissen in Barcelona, waar minstens dertien mensen zijn gestorven en honderd gewonden zijn gevallen, de nieuwe aanslag in Cambrils en de ontploffing in Alcanar

Donderdagnamiddag reed een bestelwagen op de Ramblas in Barcelona in op tientallen toeristen. Daarbij vielen minstens dertien doden, onder wie een vrouw uit Tongeren, en meer dan honderd gewonden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Aanslag Barcelona