© Binkfeesten

Wat te doen vandaag? Dit zijn onze zomertips

Het is vakantie, dus trekken we massaal naar het buitenland op zoek naar zon, zee, strand en heel wat leuke activiteiten. Maar ook in de eigen provincie valt er deze zomer heel wat te beleven. Elke dag schotelen wij u enkele tips voor.

kivh

Binkfeesten in Kerkom

Vandaag starten de Binkfeesten met vanavond muziek van dj Yves. Heel het weekend lang is er tal van plezier rond de brouwerij. Morgen is er een kinderdisco en zijn er optredens van The Jazzanonym’s, Garry Hagger en Udo. Zondag gaat het feest verder met een ontbijt, verrassingsacts en een optreden van Facette. Daarbij kan je genieten van een drankje en hapje. Het bier in de kijker is Unicum XV.

Van 18 tot en met 20/08 in en rond brouwerij Kerkom, Naamsesteenweg 469 in Sint-Truiden. Gratis inkom.

www.facebook.com/binkbier

Klappoel ontdekt Lili Grace

Klappoel in Borgloon zomert en ontdekt. Met vanavond de twee zusjes Nelle en Diene van Lili Grace uit Ham die plaatsnemen in het amfitheater. Ze brengen eclectische pop gecombineerd met elektronica en traditionele instrumenten. In het voorprogramma staat The Hourglass Instinct met een mix van bluesrock en garagerock en een stem als een huilende wolf.

Op 18/08 vanaf 20.30 uur in Openluchttheater, Klappoel z/n in Borgloon. Gratis toegang.

www.facebook.com/klappoelzomert

Hoorspel op hoogte

700 jaar geleden, op 2 augustus 1317 begint de klok van Herkenrode vanzelf te luiden wanneer een pastoor binnenkomt met het mirakel van de bloedende hostie. Diezelfde klok hangt tegenwoordig in de toren van de Sint-Quintinuskathedraal. Vanavond komt de klok opnieuw tot leven in een hoorspel op hoogte van Kim Versteynen, Leendert De Vis en Jan Verheyen. Ze spelen, zingen en vertellen vanuit de toren het verhaal van de bloedende hostie.

Op 18/08 om 19 uur in de Sint-Quintinuskathedraal, Vismarkt in Hasselt. Gratis.

Peter Adriaenssens praat over leeftijd

Kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens is te gast op het festival MoMeNT. Hij licht tijdens zijn voordracht het onderscheid en de diversiteit van leefTIJD toe. MoMeNT is het nieuwe cultuurfestival in Tongeren dat parallel loopt met de zomertijd. Tijd is dan ook de rode draad doorheen het festival vol lezingen, theater, muziek, openluchtfilms, expo’s,...

Op 18/08 om 20 uur in de kloostertuin Teseum, Museumkwartier 2 in Tongeren. Gratis toegang.

moment.tongeren.be

Stal Zingt

De Stalse wijkfeesten barsten vanavond los met vanaf 20 uur een zetersprijskamp en Stalse burgers. Zaterdagavond vindt vanaf 19 uur het hoogtepunt plaats met de negende Stal Zingt door ’t Kafkoor. Ambiance verzekerd met de reeks aan populaire meezingers en vertier. Zondag gaat het feest verder met vanaf 14 uur een kindermiddag met kinderanimatie, ballonwedstrijd, kinderloop, schminken en springkastelen.

Van 18 t.e.m. 20/08 in de tent Boven-Stal, Kleuterstraat in Koersel. De inkom voor Stal Zingt bedraagt 6 euro, de andere activiteiten zijn gratis.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio