© Sven Dillen

© DBA

Protest op Pukkelpop: “Geef ons de Shelter terug”

The Shelter, waar de punk- en metalliefhebber op Pukkelpop tot vorig jaar aan zijn trekken kwam, is er niet meer, en dat is niet naar de zin van Sigi, Brecht, Jokke, Raf, Jan en Sander. Wat de slogan ‘Give us back the shelter’ op hun T-shirts verklaart.

JSm

“We zijn Chokri al lang aan ’t ambeteren met de vraag of hij ons The Shelter wil teruggeven”, zeggen ze. “Helaas zonder resultaat. Zijn uitleg: ‘Alles wat jullie zoeken, vinden jullie in de Lift’, maar daar staat wat ons betreft alleen jeanettenmuziek geprogrammeerd. (lachen)

Weet je wat het is? Chokri denkt dat er geen publiek meer is voor dat soort muziek, maar dan moet hij maar eens op Rock Herk gaan kijken. Wat ons nog het meest tegen de borst stuit, is dat hij het nieuws van het verdwijnen van The Shelter pas meldde toen het merendeel van de tickets al verkocht was, zo stonden wij voor een voldongen feit. Dus Chokri, geef ons The Shelter terug.”

Daar wil de aanwezige Raf Stevens, beter bekend als Rafke van The Paranoiacs nog iets over relativeren. “Het laatste Pukkelpop-optreden van The Paranoiacs was in 2010 in The Shelter”, zegt hij. “We moeten nu toch niet gaan zagen om het feit dat dat podium er niet meer is, of wel? Da’s het leven, en het leven gaat – zoals we allemaal weten – voort.”

Lees meer nieuws over Pukkelpop